הכירו את Ahrefs – אולי הכלי חשוב בעולם ה-SEO.

כל מקדם אתרים יודע שבעולמות קידום אתרים יש כל מיני כלים ומנגנונים שחשוב להכיר. אחד הבולטים מבניהם, שהוא לדעתי גם אחד החשובים, נקרא Ahrefs. 

התחרות הקיימת היום בגוגל היא אחת הקשות ביותר שהיו אי פעם, ואם אתם רוצים לדעת לבלוט, ולנצל את האלגוריתמים המורכבים של גוגל לטובתכם, חשוב לדעת לשלוט בכלים הקיימים. 

במילים אחרות – כדי להגיע כמה שיותר גבוה במנוע החיפוש של גוגל, חשוב להשתמש בכלים כמו Ahrefs. אני לדוגמה, משתמש בו על בסיס יומי. 

הכלי הזה מספק לנו מידע יקר ערך על קישורים, מילות מפתח, מתחרים ובעיות טכניות למיניהן, אם קיימות באתר. ככה נוכל לפעול ולגבש תכנית על סמך נתונים מהימנים, ולא סתם על תחושות בטן. אז קבלו ממני את כל המידע שצריך להכיר ולדעת בהקשר של Ahrefs.

מה זה בכלל Ahrefs ומאיפה זה הגיע?

אז בואו נכיר בקצרה את Ahrefs. מדובר בחברה סינגפורית שהלכה והתפתחה לאורך השנים בכל הקשור לתוכן ומחקר מתחרים באופן כללי. 

כיום ב Ahrefs אפשר למצוא פיצ׳רים רבים ומגוונים בתחום, וגם בלוג עם מידע רב ומועיל בכל הקשור לקיום אתרים (תמיד אני מוצא שם קריאה מעניינת). זוהי אחת הפלטפורמות המתקדמות והאהובות ביותר שקיימות היום, שכן יש להם אינדקס גדול ועדכני וממשק נוח ונעים.

זהו כלי שימושי וחשוב ביותר לכל מי שעוסק בעולמות הSEO. מדובר במעין one stop shop, שאפשר למצוא כמעט את כל מבוקשנו בפלטפורמה אחת נוחה. 

פיצ׳רים מובילים ואהובים עליי ביותר 

אז כמו שכבר ציינתי, מדובר בכלי שימושי מאוד ומהמובילים בתחום וזאת גם בשל הממשק הנוח ורמת הדיוק שמסופק, וגם בשל כלל הפיצ׳רים השימושיים שמוצעים לנו. 

אז כדי לצלול ולהבין לעומק, הנה פירוט קצר על מספר פיצ׳רים משמעותיים, האהובים עליי במיוחד. כמובן שמדובר בקצה הקרחון של הדבר, וכדי לדעת באמת להשתמש בכלי החשוב הזה מומלץ לצלול עוד יותר לכל פיצ׳ר, שהוא עולם ומלואו. 

Site Explorer

מדובר בתפריט הראשי של Ahrefs, ממש הפיצ׳ר שהוא לב הכלי. במקום הזה ניתן להקליד את הדומיין של האתר שלגביו אנחנו רוצים לקבל מידע ובעצם כך להיחשף לנתונים חשובים ובעלי ערך. 

נתונים שכאלה הם לדוגמא מספר הקישורים הנכנסים, טראפיק קיים, מספר מילות מפתח מדורגות וגם ערך של הטראפיק אילו היה מושקע בממומן. ניתן להשתמש בפיצ׳ר הזה גם בדרך מעקב אחר דומיין ספציפי וכך לבחון האם יש שינוי או גידול.

ניתן לשאוב מהמידע הזה מסקנות משמעותיות לגבי האתר ולגבי אופן קידומו, לטוב ולרע. לכל אחד מהנתונים שצוינו ניתן לקבל מידע מעמיק ומפורט יותר אם מקליקים עליו באופן ספציפי. 

דוגמאות למה שאפשר למצוא בכלי:

  • תנועה אורנגית
  • כמות מילות מפתח מדורגות
  • תפוצת מילות מפתח (כמה ב-טופ 10, כמה בטופ 3 וכו׳)
  • כמות דומיינים מפנים (קישורים)
  • מתחרים
  • קישורים שבורים 
  • אנקורים
  • עמודים מובילים

למעבר לכלי>>>

Rank Tracker 

בכלים אחרים בעולם הSEO שאולי מוכרים לנו, אנחנו רגילים לרכוש כלים נפרדים למעקב מיקומים במנועי חיפוש. 

הדבר המשמעותי והנוח שעשו ב Ahrefs הוא בעצם לכלול כלי של מעקב מיקומים, כחלק מהחבילה של השימוש בכלי באופן רחב. כמובן שהדגש העיקרי במעקב מיקומים במנועי חיפש יהיה במעקב על כל מה שקורה לאתר שלנו בגוגל, אך לא רק. 

הכלי ב Ahrefs מציג לנו תמונה יחסית מדויקת של הנראות של האתר שלנו, כולל מיקום ממוצע של הביטויים שבמעקב, עמוד הנחיתה המוצג בתוצאות ועוד. 

חשוב לקחת בחשבון שכאשר השימוש נעשה בעברית יכול להיות שהוצאות לא יהיו הכי מדויקות, אבל מדובר בסך הכל בכלי ובמנגנון שימושיים למדי. 

למעבר לכלי>>>

Link Intersect 

כאן חשוב לי להציג פיצ׳ר מתקדם ומשמעתי מאוד בעולמות של בדיקת מתחרים. הדבר הזה שעשו ב Ahrefs מאפשר לנו לבחון ולהבין אילו קישורים יכול להיות שיש למתחרים שלנו, ולנו אין.

כך אנחנו יכולים להשוות בין האתר שלנו לבין האתרים המתחרים שלנו, ולראות מאיפה כל אחד מקבל את הקישורים שלו. זה כלי שיכול מאוד לסייע כי זה יכול לאפשר לנו להשיג קישורים חדשים.

ככל שאנחנו מזהים שאתר אחד מקשר אל מספר מתחרים שלנו, אבל לא אלינו, סביר להניח שיסכימו לקשר גם אל האתר שלנו. 

למעבר לכלי>>>

Keywords Explorer 

פיצ׳ר נוסף ושימושי ביותר של Ahrefs הוא בכל הקשור למחקר ונתונים על מילות מפתח. הכלי הקיים מאפשר לבדוק נפח חיפושים, רמת תחרות ותחזית תנועה פוטנציאלית לכל מילת מפתח. 

אפשר לבחור בקלות באיזה אופן אנחנו רוצים לראות את המידע, כלומר לגבי איזה ״שוק״. כך, אפשר לבחון מילות מפתח לפי מדינות, להציג וריאציות שונות של מונחים ולגלות ביטויי זנב ארוכים במומלץ להתמקד בהם. 

מה שמיוחד בכלי הזה הוא שניתן גם לקבל מידע על שאלות נפוצות שגולשים שואלים, ובכך להתאים בצורה מדויקת יותר את התוכן שלנו ולענות ישירות על הצורך של המשתמשים.

למעבר לכלי>>>

פ׳יצרים נוספים ששווה לציין 

אני אגיד את זה שוב- זה קצה הקרון! אפשר לדבר ימים ארוכים על כל מה שיש ל Ahrefs להציע, אז אציין כעת עוד כמה עניינים בקצרה. ניתן להעמיק ולברר יותר על Content Explorer אשר נותן הצצה שימושית לטרנדים החמים בתחום הספציפי שלכם. 

דבר נוסף שחשוב להכיר הוא Site Audit אשר סורק את האתר שלי ומוצא לי בעיות טכניות שעלולות לפגוע בדירוג שלי. ישנם עוד פיצ׳רים וככל שמתמקצעים יותר בשימוש ב Ahrefs ניתן למקסם את הפוטנציאל הטמון בו עבור העסק. 

למי מתאים וכמה עולה?

הכלי של Ahrefs יכול להתאים כמעט לכל אדם שעוסק בקידום אתרים, שהוא בעל עסק או שהוא בלוגר או משווק דיגיטלי. מדובר באמת בפלטפורמה רחבה, שיכולה להציע הרבה למשתמש המקצועי בה. 

ישנם כמה חסרונות ופערים שכדאי תמיד להיות מודעים אליהם ולקחת אותם בחשבון, כמו בכל דבר אחר שאנחנו עוסקים בו, ועליהם עוד אפרט כאן בהמשך. אחד הדברים שחשוב להבין זה שלא מדובר בעסק זול. האופציה הפשוטה והזמנית ביותר כי שבוע ניסיון תמורת כמה דולרים בודדים. 

מעבר לכך, ניתן לרכוש חבילות שונות בסכומים שונים, אשר מאפשרים שימוש רחב או מצומצם יותר בהתאם לסכום. למשל, ככל שנלך על חבילה זולה יותר כך תהיה לנו פחות גישה למספר מילות המפתח שאפשר לעקוב אחריהן. 

קיימות הגבלות גם על פרמטרים נוספים. מצד אחד מדובר בכלי לא זול אך מנגד קיימת האפשרות לסוג של התאמה אישית לפי הצורך בבחירת החבילה המתאימה. 

דברים שכדאי לקחת בחשבון- שום דבר לא מושלם 

כמו כל דבר אחר בחיים, גם הכלי של Ahrefs כלל אינו כלי מושלם וגם הוא לוקה בחסר בעניינים מסוימים. מעבר למחיר שאינו זול, קיימים מספר פערים נוספים שחשוב להיות מודעים אליהם לפני השימוש ורכישת חבילה ב Ahrefs.

אחד החסרונות של Ahrefs הוא אינו מיוחד רק אליו אלא מאופיין בהרבה כלים של קידום אתרים- הוא אינו חזק במיוחד בשפה העברית. אם אתם יודעים שהשימוש שאתם מעוניינים לעשות בו הוא בעיקר בשפה אנגלית, כנראה שלא תיתקלו בפער זה. אולם מנגד, ככל שהעבודה שלכם וקידום האתרים שלכם הוא תחום שאתם מנהלים בעברית, חשוב לזכור שיתרונות הכלי והקדמה שבו לא תמיד יבואו לידי ביטוי באותו אופן כמו באנגלית.

בנוסף, לפעמים כמות הנתונים הקיימת והפיצ׳רים המורכבים הרבים יכולים להיות מאיימים בהתחלה. אם אתם מחפשים משהו התחלתי יותר, ואתם יודעים שהצורך שלכם הוא יחסית פשוט יותר- לא בטוח שהייתי ממליץ ישר על השימוש בAhrefs. 

זהו עוד עניין שכדאי לקחת בחשבון. מנגד תמיד כדאי לזכור שניסיון הוא כוח וככל שתתעסקו בכלי יותר כך גם תהנו ממנו יותר ותבינו שהמפלצת לא גדולה כמו שהיא נראית בהתחלה. 

עניין אחרון שאני רואה לנכון לציין כאן הוא שתמיד (גם בשימוש בכלים אחרים) כדאי לזכור שאינדקס לא יהיה עדכני ב100%.

לעומת כלים אחרים Ahrefs מגיע די קרוב, אבל בכל זאת שווה לציין שהוא לא מושלם בכלל מבחינה זו.

עלויות של Ahrefs

אין ספק שמדובר בכלי נחוץ לכל מקדם אתרים, אך כאמור, הוא לא זול. כיום ahrefs מציע 4 חבילות שהזולה ביותר מתחילה ב-129$ שזה כ-700 ש״ח. 

אז מה כדאי לי לקחת מכאן?

כמו שכבר סיפרתי לכם בהתחלה, מדובר בקצה הקרחון בכל מה שקשור לכלי זה. בשביל לדעת אותו ולהכיר אותו באמת לעומק, נדרש כנראה יותר מקריאת הבלוג כאן ותמיד אפשר לקחת את מה שקראתם כאן ולצאת לדרך.

לכן אני חושב שאם אתם מתעניינים בשימוש מסוים בכלים של Ahrefs, המידע כאן יכול בהחלט לסייע בקבלת תמונת מצב וסקירה כללית של הכלי לקראת העמקה נוספת בהמשך. 

תמיד כדאי לצלול יותר לעומק ולהבין איך כלי זה יכול לשמש אותי ולסייע לי לקדם את העסק שלי בצורה הטובה והנוחה ביותר. חשוב לנסות להבין מה הצורך שלי בדיוק, ואיך Ahrefs יכול לתת לי מענה. אין ספק שהתחרות בישראל גבוהה, אך אין סיבה להיבהל מאתגר שכזה. 

תמיד אפשר להתמודד איתו ולהתייעל מולו בעזרת הכלים העומדים לרשותנו. 

תרצו לחזור לנושא מסויים במאמר?

שתפו את המאמר

לשיחת ייעוץ חינם

מאמרים מומלצים